Skeppsträdgården, Malmö

Projekt
Bostadsrätter och lokaler

Stibas roll
Huvudkonstruktör
Kontrollansvarig

Uppdragsgivare
Hökerum Bygg

Projektet Skeppsträdgården ligger i området Västra hamnen i Malmö, där Stiba haft flera projekt.

Stiba har uppdraget som huvudkonstruktör och kontrollansvarig. Som hjälp till kontrollansvarig har vi även sakkunnig statik.

Skeppsträdgården har två olika arkitekter och en detaljplan som ställer krav på utformningen av byggnaderna. I denna typ av projekt är vi alltid med från början och påverkar utformningen så att det skall bli så enkla detaljer som möjligt.

Skeppsträdgården innehåller både bostäder och affärslokaler, med torgytor och gator ända in till fasaden. Detta innebär att golven befinner sig på olika nivåer, vilket ibland kan komplicera byggandet.

Komplicerade detaljer ställer förstås höga krav på våra handlingar, och i det här fallet måste vi också jobba tätt tillsammans med leverantören av stommen för att allt ska passa. Målet är att förenkla konstruktionen så mycket som möjligt, men utan att påverka byggnadens gestaltning.

Under projekteringen av grundkonstruktionen har vi också utvecklat nya sätt att armera grunden tillsammans med platschefen Rikard Hansson, vilket har sparat mycket tid på arbetsplatsen.

Ett utmanande projekt i ett av Sveriges mest spännande områden!

– Tillsammans har vi optimerat olika lösningar, både i grunden och uppåt i huset. Samarbetet med Stiba fungerar bra. De förstår vad vi behöver och ger oss användbara grejer. De överarbetar inte. Lösningarna känns enklare för alla. Vi jobbar ofta ihop med Stiba, inte bara i det här projektet.

Rikard Hansson, platschef